De inbraakwerende kluis

Gepost op

Een inbraakwerende kluis heeft als doel waardevolle goederen, zoals juwelen, waardepapieren of contant geld te beveiligen tegen diefstal door derden. Er zijn honderden varianten kluizen verkrijgbaar, allen verschillend van formaat en opslagcapaciteit. Ook op het gebied van beveiliging gaat het van een eenvoudige code tot aan electronische varianten. Safe2lock.nl denkt graag met u mee over de meeste geschikte kluis. Zo hebben de beschikbare kluizen allemaal een zogenoemde indicatie van waardeberging. Dit houdt bijvoorbeeld in hoeveel waarde aan geld of bijvoorbeeld juwelen de verzekering zal dekken bij inbraak en diefstal.   

Hoe hoger deze waarde, hoe duurder de kluis in aanschaf zal zijn. Voordeel van een duurdere variant spreekt natuurlijk voor zich; de kans dat deze kluis wordt gekraakt neemt zienderogen af in verhouding tot een simpele standaard kluis van de bouwmarkt. Aan te raden is een kluis die Europees is gecertificeerd en beschikt over een label. Een inbraakwerende kluis is te herkennen aan het sluitwerk; dit heeft grote schoten en verankeringsgaten.  

Certificatie

Voordat de kluizen worden verkocht zullen ze uitgebreid worden getest op inbraakwerendheid, waarbij de meest extreem denkbare omstandigheden zullen worden nagebootst, om te komen tot een betrouwbaar testresultaat. Kluizen van 1000 kilo of minder moeten, om verzekerd te kunnen worden, worden verankerd, bijvoorbeeld in beton aan een muur. Dit is vaak een eis en voorwaarde van de verzekeraar. Tevens is het mogelijk, indien de ruimte in je huis het niet toestaat, dit probleem op te lossen met een zogenoemde vloerkluis. Deze kan in de vloer worden gesitueerd en verankerd, waardoor hij niet opvalt of in de weg staat.   

Welk type kluis is voor mij geschikt?  

Bij het bepalen van de keuze van het type kluis dat je wil gaan gebruiken om je waardevolle spullen de beveiligen, hangt sterk af van wat je precies wil beveiligen. Voor bijvoorbeeld geld of documenten is het zaak stil te staan bij het feit dat de kluis niet alleen inbraakwerend moet zijn, maar ook hittebestendig als er bijvoorbeeld brand uitbreekt. In dergelijke gevallen is een kluis met dubbele wand en brandwerende laag aan te raden. Een zogenaamde muurkluis, vloerkluis of losstaande kluis is dan denkbaar. Als u grotere waardevolle spullen wil opbergen, zoals een schilderij, is het vanzelfsprekend dat u kiest voor een groot formaat die kan worden verankert in de vloer en de muur. 

Herkenbaarheid  

Een inbraakwerende kluis is aan enkele eigenschappen the herkennen, zoals de eerder genoemde solide sluiting met grote schoten, maar ook gaten om te kunnen verankeren in de bodem of in de achterwand, een hoge drempel tussen het kozijn en de kluisdeur en tevens een zogenoemde dievenklauw die meestal bij de scharnierzijde van de deur van de kluis is geïntegreerd.


Delen