Het werk van een slotenmaker

Gepost op

Het werk van een slotenmaker

We kunnen het allemaal wel een keer meemaken dat we niet naar binnen kunnen. Je kunt in eerste instantie denken dat je de sleutel, van bijvoorbeeld de voordeur, bent verloren. Ook kan de sleutel nog op de binnenzijde van het slot zitten. Wanneer je een reservesleutel bij de buren hebt afgegeven, kun je daarmee proberen om weer binnen te komen. Als dat niet lukt, is er meer aan de hand. De sleutel die je aan de binnenzijde van het slot hebt laten zitten, kan verdraaid zijn. Dan kun je hem er ook niet uitduwen. Ook bestaat de mogelijk dat het slot stuk is. Om naar binnen te kunnen, is het mogelijk om een ruitje in te slaan, maar het is beter contact op te nemen met een slotenmaker. Schakel een vertrouwt persoon in die een 24 uurs dienst heeft. Vraag bij contact eerst naar de prijs die ongeveer gerekend zal worden. Wil hij die je aan de lijn hebt geen prijs opgeven, kun je beter verder zoeken.   

Een vertrouwde slotenmaker   

Zowel in Nederland als België is er een site waarop je een vertrouwde slotenmaker kunt kiezen. Voor Nederland is dat www.politiekeurmerk.nl/pkvwexpert en voor België https://slotenmakerbelgie.com/onze-locaties. Voeg een van de adressen aan je contactenlijst toe. Het is niet te hopen dat je het moet gebruiken, maar je weet het nooit zeker. Neem er een die in je woonplaats of in de buurt woont, omdat ze er dan snel kunnen zijn. Wanneer het slot stuk is, wordt het vervangen, zodat je weer naar binnen kunt. Er is in Nederland nog een site die je zou kunnen benaderen om een vertrouwde slotenmaker langs te laten komen. Ga daarvoor naar de site van Het Nederlandse Sleutel- Slotenspecialisten Gilde (NSSG) namelijk www.nssg.nl. Ze maken niet alleen deuren van huizen open, maar ook van kluizen en auto's.   

Het werk van de slotenmaker   

Een slotenmaker doet meer dan alleen maar sloten repareren of te zorgen dat je binnen kunt komen wanneer je jezelf buitengesloten hebt. Wanneer er namelijk is ingebroken zal hij, nadat er aangifte is gedaan, alle sloten nakijken en vervangen wanneer dat nodig is. Bekijk het aanbod van Slotenservice Jos Berkers. De slotenmaker kan je ook adviezen geven hoe je je huis het beste kunt beveiligen. Wanneer alles weer in orde en veilig is, kun je dan weer met een gerust hart gaan slapen.  Wanneer de politie bij een huis naar binnen moet, maar niet de juiste middelen heeft, wordt hij ook vaak opgeroepen. Een bewoner kan bijvoorbeeld onwel zijn geworden, zodat de politie naar binnen kan gaan zonder de deur te beschadigen. De werkzaamheden zij zeer uitgebreid.


Delen